Cieľom každého z nás by malo byť kŕmiť čo najviac živín s čo najmenším množstvom kalórií s našou stravou . Vyzerá to jednoducho, ale ako to dosiahnete v praxi, skúste každý týždeň jeden ďalší bod, aby ste zistili, aké zmeny vám prinesú v budúcnosti výber potravín, ktoré sú bohaté na antioxidanty. Patrí medzi ne napr. čučoriedky, brusnice, jahody, maliny, hrozno, slivky, jablká, paradajky, citrusové ovocie, kivi, broskyne, hrozienka, brokolica, lemovaného, listová zelenina, ružičkový kel, špenát, červená repa, avokádo, kel, cesnak, cibuľa, žerucha som mrkvu. Z čerstvých bylín pridajte rozmarín, šalvia, tymian, oregano, kôpru alebo mätu do menu vynikajúcim antioxidantom je zelený čaj, rovnako ako hroznové šťavy.